…iata ca am revenit pentru cei care ar citi despre cel care se numeshte sau ishi spune Soulja Boy Tell’em!
Pe numele sau adevarat DeAndre Cortez Way nascut la 28 Iulie 1990 in Chicago a dat lovitura pe piatza muzicala cu single-ul Crank That ( Soulja Boy ) care a ajuns destul de rapid pe prima pozitziune a binecunoscutului top american Billboard Hot 100. Acest single a fost initzial auto-publicat pe internet shi a devenit numarul unu ca hit in USA pentru 4 saptamani ne-consecutiv, incepand din septembrie 2007.
Date biografice: la varsta de 7 ani, Way s-a mutat din Chicago ( dupa mine un orash foarte tare din punct de vedere al muzicii-rap/hip-hop, jazz, etc ), Atlanta unde spun cronicarii ca a devenit interesat de muzica rap. La varsta de 14 ani s-a mutat in orashul Batesville din statul Mississippi, cu tatal sau care i-a pus la dispozitzie un studio de inregistrare ca tanarul Way sa-si puna in valoare ambitziile shi calitatzile sale muzicale.
Cariera: in noiembrie 2005, Way a postat melodiile sale pe YouTube. Dupa anumite review-uri pe site, Soulja Boy shi-a creat propriile pagini web pe YouTube shi MySpace. In martie 2007, a inregistrat piesa Crank That shi a lansat un album independent=Unsigned and Still Major, urmat de un videoclip cu buget scazut in care demonstra cum este Soulja Boy Dance-ceva ce a inventat chiar el. Pe la sfarshitul lui mai 2007, Crank That (Soulja Boy) a primit prima difuzare iar Soulja l-a intalnit pe Mr.Collipark pentru a semna cu casa binecunosuta de discuri ( printre cele mai bune la ora actuala )-Interscope Records. Pe 12 August 2007, cantecul a aparut la serialul HBO Anturaj shi a intrat in top in Billboard Hot 100 ( clasamentul hiturilor ) shi pe topurile Hot RingMasters ( top de muzica ce se afla pe formate ringtones, etc ).
Primul album adevarat de label al artistului Way=Soulja Boy, s-a lansat in US pe data de 2 octombrie 2007. Souljaboytellem.com, asha cum se chiama albumul, s-a inregistrat doar cu varianta demo a binecunoscutului program FL Studio [ FL Studio (formerly Fruity Loops) is a digital audio workstation, developed by Belgian company Image-Line Software ]=asta inseamna ca este ceva foarte simplu, pentru ca o versiune demo a unui program de facut beat-uri,loopuri, etc este mult mai slaba decat un program de facut muzica complet care are mult mai multe chestii pentru a crea acea muzica! o data lansat acesta a ajuns pe locul 4 al topului Billboard 200 shi in topurile de albume R&B/Hip-Hop.
Pe 9 decembrie 2007, ca o chestie interesanta asha, Way a fost dat in judecata de William Lyons cunoscut sub denumirea de Souljah Boy de la grupul Home Dogs, ce pretinde ca el a creat pt prima data acest nume de scena. Pentru editzia cu numarul 50 a Premiilor GRAMMY, Soulja Boy Tell’Em a fost nominalizat pentru categoria Cel Mai Bun Cantec de RAP cu piesa Crank That ( Soulja Boy ) dar a pierdut in fatza lui Kanye West & T-Pain cu piesa Good Life.
Totzi criticii muzicali au avut pareri negative depsre album, iar altzii spun ca el aduce un nou trend in hip-hop sau ca ar fi omul cu one hit-wonder. Rapperi shi producatori muzicali ca Jermaine Dupri, 50 cent sau Snoop Dogg spun ca el este tipic pentru rapul contemporan care este mai mult axat pe piatza de ringtones shi datorita uracarii ascendente a muzicii hip-hop sudiste( SOUTH STYLE ), care pune accent pe muzicalitate simpla de dans mai mult cu versuri banale dar foarte catchy care ”discretiteaza” rapul traditional caracterizat prin accentul pus pe mesaj!
Artistul de fatza defineshte ce face el, ca o muzica axata pe petrecere shi care incearca sa evite mesajul violent negativ asha cum se vede in majoritatea pieselor de rap; shi, totushi muzica sa a fost cenzurata din unele shcoli pe motiv ca dansul propus ar fi prea sexual-pornografic shi care reda un pik de violentza=cica in videoclipul original Way arata mishcarile dansului sau cu o arma in mana shi pretinzand ca trage spre audientza!
Cu toate astea piesa shi dansul sau au ajuns ca un fel de macarena hip-hop(black macarena),pe care o realizeza totzi in US ( de la jucatori de fotbal american pana la balerine, copii de gradinitza, etc ). Alte piese la fel de catchy care sunt extrem de simple si puierile sunt: Soulja Girl, Yahhh! shi actual Let Me Get Em, dupa care va urma Report Card-sa vedem ce amploare vor avea ca hituri!? Parerea mea este ca inca un vis american a devenit realitate-piesa pe cat de critic ash fi eu, care la inceput nu mi-a placut deloc, incet incet o savurez mai ales pentru mishcarile inedite ( oare coregraful EDUARD de la dansez pentru tine shtie sa faca asha ceva? ) shi pentru ca e simpla shi uite ca prinde-interesant, asta nu inseamna ca sunt fan!!
Eu il bag la categoria muzichie pe mister Boy Tell’em shi sa vedem in continuare ce va face, oricum dansul sau va ramane peste ani cred!!!
Muzichie=un fel de muzica nasoala-cel mai bine defineshte asta PHOENIX in piesa muzica shi muzichia!!!
P.S. genul acestu artist este=Pop Rap, dance-pop, Snap
In categoria asta am sa va vorbesc despre genuri-cam ce shtiu eu despre genurile muzicale!!!

Reclame