De mult nu am mai văzut aceste premii ale muzicii, ba datorită timpului, ba că uitam!
Dar aseară mi-am zis că trebuie să mă uit, că să îmi aduc aminte de vremurile când nu ratam nicio ediţie! Şi aşa am şi făcut.
Da, ştiu toată lumea a scris despre acest evenimen muzical…însă eu vin cu părerile mele personale, de simplu sau nu „specialist” în ale muzicii.
Şi undeva pe la ora 22.00 am deschis TV-ului pe MTV România!
Prima impresie a fost faptul că „mamma mia” ce sală de spectacole/evenimente au olandezii (nici în veci vecilor noi din păcate nu o să avem aşa ceva), ca o paranteză evenimentul s-a desfăşurat în Amsterdam, la Ziggo Dome.
Gazda din acest an al evenimentului, a fost RedFoo de la fosta de acum trupă LMFAO (s-au mă rog nu fostă că membrii ei-RedFoo şi SkyBlu au declarat că doar sunt într-un hiatus nedeterminat). Gazda, a adus atmosfera aceea din piesele sale, de „party-rock” cu mici nebunii vestimentare, comportamentale, etc. Chiar el a declarat că aceasta este cea ma tare petrecere pe care a avut-o de la bar-mitzva sa incoace; nu ştiu cât a fost regie sau cât adevăr, dar puţin de adevăr există – deşi, este urmaşul lui Berry Gordy Jr. cel ce a fondat legendara casă de discuri Motown, se pare că mama sa ar fi evreică…dar asta nu contează aşa de tare.
Pe lângă infrasctructura sălii din Amsterdam au mai fost lucruri care mi-au plăcut – spre exemplu, toată organizarea evenimentului care a fost după mine la superlativ (în comparaţie spre exemplu cu R.M.A.-ul nostru cel de toate zilele): sunet bun, spectacol realizat în cel mai mic detaliu.
Bun, dar să trecem la categorii şi câştigători:
Global Icon Award – câştigător: Eminem
Best Hip-Hop – cîstigător: Eminem
Best Pop – câştigător: One Direction
Best Song – câştigător: Bruno Mars – Locked Out Of Heaven
Best Male – câştigător: Justin Bieber (în detrimentul artiştilor precum: Bruno Mars, Eminem, Justin Timberlake sau Jay-Z. Nu ştiu dacă se poate spune că Bieber este un „male artist” poate un băieţaş ce cântăceşte este mai indicat).
Best Live Act – câştigător: Beyonce
Best New Act – câştigător: Macklemore & Ryan Lewis
Best Video – câştigător: Miley Cyrus – Wrecking Bal.
Apropo de Miley, pe lângă faptul că îmbrăcămintea ei mi s-a părut penibilă (cred că vrea să fie un fel de Lady Gaga 2), a avut o reprezentaţie live după mine chiar bună, cu o voce nu extraordinară dar foarte ok. În schimb la finalul discursului de acceptare al premiului, aceasta a scos frumos din poşeta un joit şi l-a aprins şi a şi început să fumeze, că doar suntem în Amsterdam…interesant moment!
Best Rock – câştigător: Green Day
Best Alternative – câştigător: 30 Seconds To Mars
Best Electronic – câştigător: Avicii
Biggest Fans – câştigător: Tokio Hotel
Best Look – câştigător: Harry Styles
Best Female – câştigător: Katy Perry
Best Push Artist – câştigător: Iggy Azalea
Best World Stage – câştigător: Linkin Park – WS Mexico (difuzat pe data de 26 octombrie).
Şi pe lângă cele relatate mai sus, mi-au plăcut mult reprezentaţiile live ale următorilor artişti/trupe:
– Katy Perry
– The Killers (senzaţionali)
– Bastille (extraordinari)
– Snoop Dogg & 7 Day of Funk, piesa Gin and Juice a sunat mai funk şi mai bine ca niciodată
– Kings of Leon (senzaţional)
– Miley Cyrus
– Bruno Mars
– Eminem, alături de întreaga trupă de live (mereu am crezut şi voi crede că rap-ul cu band sună demenţial), plus un prieten bun al său şi hype-man pentru spectacole live Mr. Porter (care e şi un bun beatmaker/producer, apreciat) şi la platane The Alchemist ca întotdeuna în reprezentaţiile live ale lui Eminem. A cântat Berzerk şi Rap God, şi au fost SENZAŢIONAL interpretate live de data aceasta având şi un sunet mai bun ca la Saturday Night Live.
Mai jos vă las să vedeţi o parte din reprezentaţii şi din discursurile de acceptare a premiilor.


<a href="

„>
<a href="

„>

And the winner is:
<a href="

„>

Reclame